Drents-Friese Wold: 6100 ha grenzeloze natuur

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grotere aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Bijzonder aan dit gebied is zijn geschiedenis en de enorme afwisseling. Van droge stuifzanden tot uitgestrekte bossen en heide. Voor vele bijzondere planten en dieren vormt het Drents-Friese Wold een aantrekkelijk leefgebied. Een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers.

Het programma Vroege Vogels TV heeft een ca. 40 minuten lange uitzending over het Drents-Friese Wold gemaakt. U kunt deze hier bekijken door op de staart van de eekhoorn te klikken.

Vroege Vogels Bnnvara

Fietspaden, wandelpaden, ruiterroutes en het Buitencentrum in Appelscha bieden u de gelegenheid om de natuur in het nationaal park te ontdekken. In het Buitencentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het nationaal park. Er worden diverse activiteiten georganiseerd.

Een groot deel is eigendom van de natuurbeschermingsorganisaties, zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Drentse Landschap. Behalve natuurgebieden liggen in het Drents-Friese Wold ook enkele cultuurgronden.

Zoals de naam al aangeeft vindt u het gebied op de grens van Drenthe met Friesland.


Klik op het logo om naar de website van het nationaal park te gaan.

Terug naar boven